Esővízgyűjtő tartály

Szeretne kicsit spórolni vagy csak érdekli a környezetvédelem? Most két legyet üthet egy csapásra!

Manapság egyre több ötlet születik arra, hogyan tudnánk környezettudatosabban élni, és mindezzel együtt csökkenteni a kiadásainkat. Az esővíz újrafelhasználása pontosan egy ilyen ötlet, mely hatékonyan kiépíthető rendszerrel is rendelkezik. Mire van ehhez szüksége?

Első körben össze kell gyűjteni az ehhez szükséges esővizet. Ehhez egy jó minőségű esővíz tartályra lesz szükség. A megfelelő tartály kiválasztásához fel kell mérnie igényeit, ez alapján meghatározható az ideális méret. Ezt úgy tudja megtenni, hogy megnézi, mennyi az évi csapadékmennyiség lakókörnyezetében. Aztán ki kell számítani, hogy mennyi a lakóház csapadékfelfogó felülete, majd azt is meg kell határozni, hogy mennyi víz szükséges a háztartás fenntartásához. Ezeknek kiszámításához manapság már rengeteg képletet találni az interneten.

Ha azt gondolja, hogy nem olyan könnyű egyedi méretre gyártott esővíz tartályt beszerezni, akkor hadd kínáljuk fel szolgáltatásunkat, és forduljon hozzánk bizalommal igényeivel! Ha kérdése merülne fel, akkor is keressen minket bátran!

Az esővíz tartály megjelenése

Az esővíz hasznosításának alapfeltétele a tartály megfelelő kialakítása. Sokan azonban problémásnak érzik ezt, nem szeretnének egy ormótlant tartályt a kertbe, mert attól tartanak elcsúfítaná azt. Szerencsére ma már kifejezetten mutatós formatervek alapján is készül esővíz tartály. Praktikusak a földbe építhető darabok is, amelyek biztosan nem rontják majd a kert összképét, hiszen lényegében láthatatlanok. További előnyük, hogy egyáltalán nem foglalnak helyet, így kisebb alapterületű kertekben is telepíthetők.

Az esővízgyűjtés előnyei

Az esővízgyűjtés egyre több háztartásban válik mindennapos dologgá manapság, amikor a tiszta ivóvíz értéke egyre nagyobb lesz, és évről évre fontosabbá válik a természeti erőforrások megóvása. Egy esővíz tartály telepítése több előnnyel is jár. Ezekből ismertetünk most párat:

Ha az esővizet nem hagyjuk elfolyni, hanem egy arra alkalmas esővíz tartály belsejébe gyűjtjük, sokat spórolhatunk, hiszen kiváltjuk a csapvíznek egy jelentős részét.

  • Egy év alatt akár 18 köbcenti csapvizet, és vele együtt az ezzel járó vízdíjat is megspórolhatjuk.
  • Az esővíz elsősorban öntözésre alkalmas, de ugyanúgy lehet vele takarítani, autót mosni, WC-t öblíteni és meleg időben mosakodni is, mint a csapvízzel.
  • Átlagosan napi 70 liter vizet használunk olyan célokra, amelyekhez nem lenne szükséges ivóvizet használni, ezt akár az esővíz tartályból is vételezhetnénk.

Az esővíz ingyen van, az összegyűjtéséhez pedig nem kell plusz energiát használni – csupán egy esővíz tartály telepítésére van szükség – ráadásul mivel természetes víz, így nincs klórral kezelve, vagyis lágyabb, és nem károsítja a környezetet sem.

Gyűjtse Ön is tartályba az esővizet!

Környezettudatos választás

Erősítse Ön is az esővíz újrafelhasználók csapatát!

Esővíz tartályainkat számos méretben gyártjuk, a kivitelezést azonban már az Ön igényeihez igazítjuk. Manapság már a szörnyű kinézetű esővíz tartályok mellett pofás darabokkal is találkozhat. Így amellett, hogy kevés helyet foglalnak majd kertjében, az összképen sem fognak rontani. Az ideális méret meghatározásánál mindenképpen vegye figyelembe azt, hogy évente milyen mennyiségű lehulló csapadékkal kell számolnia, illetve hogy mennyi vízre van szüksége ahhoz, hogy háztartását fenntartsa. Mert bizony az öntözésen kívül mosásra, vagy akár mosogatásra is felhasználhatja az eltárolt esővizet! Hát nem csodás?

Az esővíz tárolás előnyei tehát

  • környezettudatos választás
  • jó spórolási lehetőség, mert az esővíz ingyen van
  • a tárolt vizet használhatja mosásra, öntözésre, autómosásra, stb.

Esővízzel locsolás a szárazabb időszakokban is

Akik szívesen kertészkednek, tudják, hogy ahhoz, hogy a növények szépek és egészségesek maradjanak, szépen fejlődjenek, szükség van a vízre – azonban ha a vízhálózatról szeretnénk öntözni, az hatalmas összegekbe kerülhet!

Amennyiben Ön is szeretne spórolni, de olyankor is öntözné növényeit, amikor kitör a nyári szárazság, akkor az esővízgyűjtő tartály megoldást jelenthet Önnek!

Esővíz tartály a ház mellettMagyarország klímájának köszönhetően a tavaszi időszakban gyakran vannak nagy esőzések, amelyekre érdemes már idejekorán felkészülni, hiszen a legtöbb vizet ebben az időszakban lehet összegyűjteni. Az esővíz tartályok olyan megoldást nyújtanak, ami nagy mennyiségű csapadék tárolására alkalmas, de egyúttal a környezetet is kíméli. Később pedig, a nyári szárazságok idején, az összegyűjtött víz segítségével életben tarthatja növényeit anélkül, hogy komolyabb összegeket kellene költenie az öntözésre.

Szeretné Ön is megtapasztalni az esővízgyűjtő tartály előnyeit? Tájékozódjon weboldalunkon, és forduljon hozzánk bizalommal kérdéseivel!

Az esővíz különböző felhasználási területeiről bővebben. Általánosságban elmondható, hogy az esővizet szinte alig, de leginkább egyáltalán nem hasznosítjuk, pedig egy esővízgyűjtő tartállyal rengeteget megspórolhatunk. Lássuk, hogy konkrétan mik is azok a felhasználási módok, melyekre kiválóan alkalmas az esővíz is.

Kiváló locsolásra, ami magától értetődő, hiszen a természetben is ezt a vizet kapják a növények. Ezen felül a háztartási gépek, mint a mosó- és mosogatógép is kiválóan képesek üzemelni vele, és mindezt olyan minőségben, mintha csapvizet használnának. Persze egy-két csapra is nyugodtan rá lehet kötni az esővízgyűjtő tartályt, ha nem feltétlenül ivóvíz minőségű vízre van szükség az adott helyen, ugyanis mosakodásra, mosogatásra és minden egyéb feladatra ugyan úgy remekül megfelel, mint a közmű hálózatok által szolgáltatott víz. Nem utolsó sorban a tűzi víztartályok megtöltésére is tökéletesen alkalmas lehet, aminek a biztonság szempontjából való fontossága megkérdőjelezhetetlen.

Vásároljon tőlünk esővízgyűjtő tartályt, és élvezze a természet adta lehetőségeket az otthoni vízfelhasználás minden területén!