Végátemelő akna burkolása

Amit tudni érdemes a végátemelő aknákról

Kezdjük mindjárt az elején!

A szennyvíztartály elsődleges célja, hogy kiegyenlítse a szintkülönbséget a szennyvíz és a csatorna között. Emellett feladata még, hogy az eső és egyéb talajvizek átemelését is biztosítsa. A szennyvíztartály alján rácsok helyezkednek el annak érdekében, hogy a szennyező anyagok ne tapadhassanak meg a tartály falán (iszap, sár, törmelék). Számos plusz kiegészítő igényelhető ezekhez a berendezésekhez: fedlap, búvó nyílás, stb.
Ha biztosra akar menni, végátemelő akna kiépítést is kérheti.

Miért döntsön a végátemelő akna mellett?

  • Védi a szennyvíztartályt a külső behatásoktól; gondolunk itt elsősorban az időjárás okozta problémákra (jég, eső). Hosszabbítsa meg a tartály élettartamát!
  • Az akna könnyű hozzáférhetőséget biztosít a víztartályhoz. Búvó nyílás elhelyezésével, létra telepítésével egyszerűen elérheti a tisztítani kívánt részeket.
  • Megkímélheti magát a szennyvíztartály állandó karbantartásától. Persze nem azt mondjuk, hogy nem kell rá odafigyelnie, de tény, hogy kevesebb fáradtságot igényel majd.
  • Bárhova elhelyezhető a záró fedéllel ellátott végátemelő, így garantált, hogy a szennyvíztartályhoz illetéktelenek nem tudnak majd hozzáférni.

Milyen esetekben szükséges a végátemelő akna burkolása?

A burkolás elsődleges célja a felgyülemlett talajvíz felszabadítása. Ahogy telik az idő, az elöregedett szennyvíztartályok folyadékeresztése jelentősen megnő. Annak érdekében, hogy megőrizzük a tartályok még megmaradt épségét, és meghosszabbítsuk tartósságukat, az aknák burkolására van szükség. A folyamat egyszerű: az elöregedett szennyvíz aknák belső szerkezetét kibéleljük műanyaggal, ami a későbbiekben megóvja őket a széteséstől. Ha Önnek is biztos védelemre van szüksége, döntsön a végátemelők burkolása mellett!