Műanyag medence

Mire ügyeljen, ha úszómedencét szeretne?

Úszómedencét szeretne, de még nem döntötte el, hogy milyet? Íme, néhány tanács:

  • Ha a szabadban építtet medencét, akkor szellőztető, párátlanító rendszerekre nincs szükség, és a víz fűtése is csak télen fontos – feltéve, ha télen is szeretné élvezni a medence nyújtotta előnyöket.
  • Az úszómedence építése, tervezése előtt alaposan át kell gondolni, hogy hova szeretné építeni. Körülötte csak füves rész legyen, annak érdekében, hogy ne terhelődjön a tisztítórendszer.
  • A fákról, bokrokról lehulló levelek szennyezik a medencét, így fontos szempont a könnyű takaríthatóság.
  • Előnyös szélvédett helyre építtetni, mert úgy a hőérzete kellemesebb lesz a vízben lubickolva, és a szél is kevesebb szennyeződést hord a medencébe.
  • Emelkedjen ki a környezetéből, így a szélhordalékoknak és a csapadéknak kevésbé van kitéve.
  • A talajviszonyokat is figyelembe kell venni.
  • Az építési engedélyeket is fontosak. Ha nincs, mihamarabb kérvényezni kell, és csak utána állhat neki a medence építtetésének.

Bővebben a műanyag medencékről

Anyaguk polipropilén (műanyag), felületük csúszásmentes réteggel bevont. Mindegyik kiváló ellenállója a különböző vegyszereknek, egyéb külső behatásoknak (időjárás). Masszív kivitelezésüknek és gyors beépíthetőségüknek köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek. Az áruk kedvező, számos méret és forma közül válogathat. Álmodjon meg bármilyet, mi valóra váltjuk elképzeléseit!

Azt gondolja, hogy a műanyag nem túl stabil vagy időtálló? Téved. A medencék falait úgynevezett bordákkal erősítjük a tartósság érdekében. Ezek mind speciális hegesztéssel készülnek, így szilárdságuk kiváló, emellett vízzáró tulajdonsággal is rendelkeznek. A legtöbb kültéri beépítés alkalmával a terepszint alá helyezzük el a műanyag medencéket. Célszerű olyan helyet kiszemelni erre, ami rendszerint napos helyen van (leginkább délelőtt süsse a Nap), és könnyen megközelíthető. Természetesen a medencéket beltéri használatra is szívesen elhelyezzük, ha arra van igény.

Ha úgy döntött, belevág az úszómedence építtetésének, forduljon hozzánk bizalommal!