Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes esővizet gyűjteni?

Esővíz tárolásával környezettudatos módon oldhatja meg a kerti öntözést, a mosogatást vagy akár az autómosást, így jelentős összegeket spórolhat meg.


Hol érdemes esővíztartályt használni?

Sok megkeresés érkezik hozzánk nyaralótulajdonosoktól, de különböző ipari létesítményekből is, hiszen tartályaink nemcsak esővíz, de lúg, sav, illetve fagyálló anyagok tárolására is kiváló.


Mekkora tartályt válasszak?

Ez minden esetben attól függ, hogy mire szeretné használni. Amennyiben nyaralója használativíz-ellátását szeretné fedezni esővízzel, úgy figyelembe kell vennie, hogy csak öntözésre vagy gyakori mosogatásra is szeretné-e igénybe venni, illetve hogy hányan vannak a családban.


Hova érdemes telepíteni az esővíztartályt?

A tartályt érdemes a használati helyhez legközelebb eső területre telepíteni, így biztosítva a megfelelő vízelvezetést.


Mire van szükségem, ha öntözésre és egyéb célokra is felhasználnám az összegyűlt esővizet?

Mindenképpen szüksége lesz egy jó minőségű esővíz tartályra, valamint egy szivattyúra is. Konzultáljon velünk a rendszer kialakításáról!


Ha nem csak öntözésre, de a házon belül is használnám az esővizet, van szükségem kiegészítő alkatrészekre?

Amennyiben jó minőségű finomszűrőt használ, úgy WC-öblítésen felül mosogatásra, sőt, ruhamosásra is használhatja az összegyűjtött esővizet.


Hogyan kerülhetem el az esővíz algásodását?

Az esővizet sötétben és hűvös helyen kell tárolni, illetve ügyelni kell a tartály tartalmának lecserélésére minden második hónapban.


Miben különböznek bortartályaik a többi tartálytól?

A borok tárolásakor a minőség megőrzése érdekében rendkívül fontos minden higiéniai szempontot figyelembe venni. Bortartályainkon olyan rozsdamentes védőréteg van, amely ellenáll a különböző szennyeződések megtapadásának.


Nem károsítja a bor minőségét a műanyag tartály?

Valójában a műanyag tartály kifejezetten praktikus megoldás a borok tárolására, hiszen így a bor nem veszi fel a hordozóedény szagát, így lassabban öregszik. Mindemellett tartályaink úszófedelei követik a folyadékmennyiség csökkenését, így biztosítva a mindig légmentes záródást. A műanyagtartály mindemellett nem korrodálódik, így hosszú időn keresztül használható.


Miért jobb a szennyvíztartály az emésztőgödörnél?

Egy emésztőgödör kialakítása bonyolult, hosszadalmas és igen költséges, míg szennyvíztartályaink beszerelése egyszerű és költséghatékony. A műanyag tartályok korrózióállóak, így élettartamuk nagyobb, mint a vasbeton emésztőgödröké.


Mekkora szennyvíztartályt válasszak?

Akárcsak az esővíztartályok esetében, ez is főként az Önnel egy háztartásban élő személyek számától, illetve a használat gyakoriságától függ. Kérje tanácsunkat!


Engedélyköteles a szennyvíztartály telepítése?

Csak akkor, ha a tartály mérete meghaladja a 10m3-t.


Kötelező felszín alá telepíteni a szennyvíztartályt?

Nem, nem tiltja jogszabály, hogy felszín fölé telepítse szennyvíztartályát.


Mennyi idő alatt tudnak beépíteni egy műanyag kerti medencét?

Kompakt műanyag medencéink jó megközelíthetőség esetén könnyen a helyszínre szállíthatók, és akár egy nap alatt beépíthetők.


Nem fogja idővel kikezdeni az időjárás a műanyag medencét?

Bízhat medencéink tartósságában, hiszen bordázatuk és speciális hegesztésük miatt rendkívül jó vízzáró képességgel rendelkeznek, valamint ellenállnak a vegyszereknek és az időjárás viszontagságainak.


Önök csak forgalmazzák a tartályokat, vagy akár be is építik őket?

Természetesen vállaljuk a tartályok szakszerű beépítését is. Amennyiben szennyvíztartály vagy más tartály telepítésén gondolkodik, mindenképpen bízza a szakemberre a munkát. Hívjon minket bizalommal!


Törzs CSS-el eltüntetve. Itt a forrásban található a CSS kód.