Szolgáltatásaink:

– Szaktanácsadás
– Műanyag tartály tervezés
– Műanyag bélelés, burkolás
– Műanyag tartály telepítés
– Műanyag medence telepítés
– Műanyag csővezeték fektetés
– Műanyag megmunkálás
– Extrúderes hegesztés
– Forrógázos hegesztés
– Elektofúziós hegesztés
– Tokos hegesztés
– Tompa hegesztés
– Élhajlítás
– Élhevítés

Látogasson el Galériánkba, ahol megtekintheti termékeinket!

Kiemelt termékeink – esővíz tartály, bortartály és szennyvíztartály

A háztartásokban gyakran van szükség vízre, azonban nem mindig ivóvíz minőségűre. Mikor hálózati ivóvízzel locsolja a kertet, a pénzét is hagyja elfolyni. Egy esővíz tartály a szárazabb, nyári hónapokban tehet jó szolgálatot, hiszen a benne tárolt víz tökéletesen alkalmas öntözésre. De ezenfelül is rengeteg területen használhatja az esővíz tartályban összegyűjtött vizet. Takarításra, autómosásra vagy a vécétartály feltöltésére is környezet- és pénztárcabarát alternatívát jelenthet az esővíz.

Minőségi bor készítéséhez elengedhetetlen a kifogástalan tárolás. A bort meg kell óvni az oxidációtól, amire a legjobb megoldás egy kifejezetten erre a célra készített, légmentesen záró bortartály. Az úszófedeles, műanyag bortartály nemcsak a levegőtől védi a bort, hanem mindenféle mellékíztől is. Így a bor megőrzi természetes zamatát, amelyet az érés során sem befolyásol semmi. Az általunk használt műanyagtartály előnye, hogy nem lép reakcióba a benne tárolt folyadékkal, valamint nem rozsdásodik. Természetesen tartályaink rendelkeznek az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet megfelelő engedélyeivel.

Ahol nem megoldott a csatornázás, szennyvíztartályra lesz szükség. A betonból készített emésztőgödrök idejétmúltak, ráadásul kialakításuk rengeteg munkával és magas költségekkel jár. Egy felszínre vagy földbe telepített szennyvíztartály sokkal kényelmesebb alternatívát kínál. Egyaránt használható családi házaknál, nyaralóknál, de akár ipari körülmények között is, mivel a szennyvíztartály méretei a követelményekhez igazíthatók. A tartályok kialakításánál gondosan járunk el, a tartályt érő fizikai hatások mellett figyelembe vesszük a kémiai igénybevételt is. A szennyvíztartály formájának meghatározásakor is szem előtt tartjuk ügyfeleink kérését.

Néhány tudnivaló az forrógázos hegesztésről

A forrógázos hegesztés a polimerek hegesztésének egyik klasszikus módszere, és legjobban a pálcás fémhegesztéshez lehet hasonlítani. Elsősorban vastag falú alkatrészeket – melyeknek mérete is igen terjedelmes – hegesztenek ezzel a módszerrel.

Amit még érdemes tudni, hogy amennyiben a műanyagokat pálcás hegesztési eljárással kívánják összeforrasztani, a hegesztendő felületnek csak a külső rétege olvad meg, és a pálca anyaga sem egyezik meg az összeforrasztandó alkatrész anyagával. Erre elsősorban azért van szükség, mert a forró levegő ráfúvatása miatt a pálca anyaga jobban felhevül, és emiatt nagyobb a termikus károsodás veszélye is.

Cégünk szolgáltatásai között természetesen más hegesztési eljárások helyet kaptak, úgy, mint extrúderes hegesztés, elektrofúziós hegesztés, tokos hegesztés és tompa hegesztés.

Ha műanyag megmunkálásra kerülne sor, forduljon hozzánk bizalommal! Tekintse meg munkáinkat és győződjön meg róla, hogy tapasztaltak vagyunk a műanyagokkal felmerülő kérdésekben!
Forrógázas hegesztés

Tudnivalók az elektrofúziós hegesztésről

Az elektrofúziós hegesztés oldhatatlan kötést hoz létre két anyag között, ezek az anyagok általában PE-ből készült fűtőszálas idomok vagy csövek.

Miben különbözik ez a hegesztési eljárás a többi típustól? Míg a hegesztés többi fajtájánál kívülről a felülethez érintett melegítőszerszám olvasztja meg az anyagot, addig itt a kötőidomba elhelyezett ellenálláshuzal segítségével végezzük a hegesztést. Használata egyszerű és nem szükséges hozzá további hegesztőanyag.

Az elektrofúziós hegesztés során a kötőidomba vagy elektrofittingbe helyezett ellenálláshuzal csatlakozási pontjain keresztül elektromos áramot juttatunk a huzalba, amelynek hatására hő képződik, így meg lehet olvasztani a hegeszteni kívánt felületeket. A fűtőszál melegedése előidézi az anyag melegedését egészen addig, amíg az olvadásnak nem indul. Ezután az anyag térfogata megnő, a nyomás fokozódik a fúziós szakaszon belül, és a keletkező hézagot kitölti a megolvadt anyag. Ezt az olvadékot a nyomás a hideg zónába tolja, ahol már nincs elég hő, így az meg tud dermedni, ha a fúziós szakasz is lehűl, homogén kötés képződik.

Tudjon meg mindent az elektrofúziós hegesztésről és keressen minket bizalommal!

További oldalak: viz-szerelem.hu