Spóroljon vizet esővíz tartállyal!

Spóroljon vizet esővíz tartállyal!

Vizet az élet minden területén használunk: elfogyasztjuk, mosunk és mosogatunk vele, tisztálkodásra használjuk, lehúzzuk vele a WC-t, vagy éppen öntözünk vele. De ki mondta, hogy mindenre a közműves vízműszolgáltatás keretében biztosított drága ivóvizet kell használni? A globális felmelegedés időszakában fontos, hogy úgy spóroljunk a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal, hogy közben a mindennapi komfortérzetünk ne csökkenjen. Az esővíz tartályok használatával, majd a víz újbóli felhasználásával éppen ezt érjük el.

Az esővízgyűjtő tartályok használata a kertben

Régóta léteznek különböző esővíz tartályok, azonban mára olyan vízgyűjtő tartályokat lehet kapni, amelyek nem csúfítják el a kertet, akár felszín feletti, akár földalatti megoldásokról van szó. Az összegyűlt esővizet az udvaron akár szűrőrendszer nélkül is hasznosíthatjuk öntözésre vagy éppen autómosásra. A mai modern technikának köszönhetően nem kell attól félni, hogy az összegyűjtött esővíz rossz minőségűvé válik, hiszen a műanyag esővíz tartályok rozsdásodás- és szivárgásmentesek, és a víz megfelelő időközönként való cseréjével az algásodás is elkerülhető.

Használja az esővizet háztartásában is!

Az esővíz kevéssé ismert előnye a vezetékes vízzel szemben, hogy lágyabb annál, ugyanakkor semmivel sem tartalmaz több baktériumot. Éppen ezért az esővizet elegendő a falevelektől és egyéb finomabb szennyeződésektől a megfelelő szűrővel megtisztítani, és máris használható a háztartásban, így nemcsak a vízszámla lesz kisebb, de jobban kímélhetők a ruhák is. Természetesen a vezetékes víz teljesen nem váltható ki ilyen módon, de jó, ha az ember egyszerre több lábon áll, és többféle vízforrással fedezi szükségleteit.