A műanyag bortartályok előnyeiről

A műanyag bortartályok előnyeiről

A polipropilénből készült bortartályok több szempontból is előnyösek. Ha tárolásra vagy szállításra keres megfelelő megoldást, érdemes ezt számításba vennie.

Hosszú élettartam, egyszerű tisztán tarthatóság, könnyű mozgathatóság. Csak néhány pozitív tulajdonsága a polipropilén bortartályoknak, amik népszerűsége már egy ideje töretlen, méltán, hiszen sokoldalú a felhasználhatóságuk, ráadásul kiváló ár-érték arányt képviselnek a piacon.

Mivel ezek a típusok rendkívül jól ellenállnak a különféle vegyi anyagoknak, ezért hosszú élettartamuk is garantált. Hőtartásuk kiváló, ellenállóak a magasabb hőterheléssel szemben, miközben teljesen légmentes tárolást tesznek lehetővé, így sokáig élvezheti a friss bor zamatát mindenféle idegen szag, íz nélkül.

Egyszerűen tisztán tarthatóak, könnyen mozgathatóak

Az egyszerű kezelhetőség és a hatékony tisztán tarthatóság is a műanyag bortartályok mellett szól. Takarításukhoz csak némi forró víz kell. Üres állapotukban sem kell kénezni ezeket, mint ahogy nincs szükség más speciális kezelési módokra sem.

Kis súlyuk miatt könnyen mozgathatóak, így szállításkor a fel- és lerakodásuk sem annyira megterhelő, mint az acéltartályoké.

Műanyag bortartályt több méretben is rendelhet. Az úszófedeles tömlős bortartályok praktikusak és a bor légmenetes tárolásához már nem lesz szüksége egyéb kiegészítőkre, hiszen a megfelelő tömlő és pumpa már adott a tartályhoz.

Ha megfogadja a tanácsunkat, csak olyan műanyag bortartályt használ, ami megfelel az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet előírásainak, illetve rendelkezik a szükséges engedélyekkel.