Az esővíz tartály – a környezettudatos választás

Erősítse Ön is az esővíz újrafelhasználók csapatát!

Esővíz tartályainkat számos méretben gyártjuk, a kivitelezést azonban már az Ön igényeihez igazítjuk. Manapság már a szörnyű kinézetű esővíz tartályok mellett pofás darabokkal is találkozhat. Így amellett, hogy kevés helyet foglalnak majd kertjében, az összképen sem fognak rontani. Az ideális méret meghatározásánál mindenképpen vegye figyelembe azt, hogy évente milyen mennyiségű lehulló csapadékkal kell számolnia, illetve hogy mennyi vízre van szüksége ahhoz, hogy háztartását fenntartsa. Mert bizony az öntözésen kívül mosásra, vagy akár mosogatásra is felhasználhatja az eltárolt esővizet! Hát nem csodás?

Az esővíz tárolás előnyei tehát

  • környezettudatos választás
  • jó spórolási lehetőség, mert az esővíz ingyen van
  • a tárolt vizet használhatja mosásra, öntözésre, autómosásra, stb.

A szennyvíztartály – az új „emésztőgödör”

Régebben számos helyen alkalmazták az emésztőgödör kiépítését azokon a helyeken, ahol a ház/lakás/nyaraló nem csatlakozott közvetlenül a csatornahálózathoz. Azonban ahogy haladunk a korral, úgy változnak, bővülnek az igények, meg persze a lehetőségek is az ilyen problémák megszüntetésére. Úgy gondoljuk, hogy a szennyvíztartályok elhelyezése nem csak a nyaralók, hanem egyéb mezőgazdasági vagy ipari létesítmények területein is jó szolgálatot tehetnek.
Sav, lúg és fagyálló anyaguknak köszönhetően jól bírják a kiképzést.

Azt mindenképpen tartsa szem előtt a kiválasztásnál, hogy

  • Hány főt kell kiszolgálnia a berendezésnek, ha illemhelyiségekhez vagy mosdókhoz közel telepíti.
  • Ha a kert közelében veszi majd igénybe, mennyi az a vízmennyiség, amire az öntözéshez, autómosáshoz, stb. szüksége lesz.

A bortartály – Készüljön velünk a szüretre!

Ne hagyja, hogy a borból akár egy csepp is kárba vesszen! Szerezzen be néhányat hasznos tartályaink közül!
Bortartályainkra rozsdamentes védőréteget viszünk fel, kívül és belül egyaránt. Ennek célja, hogy ne, vagy egyáltalán ne tapadjanak meg rajtuk a különböző szennyeződések; így tisztán tartásuk is könnyebb lesz. A borsav maró hatással rendelkezik, így saválló réteget nem képzünk belső felületükön.

A bortartály két típusa

Tömlős, úszófedeles bortartály: légmentesen zárható, tömlővel és pumpával felszerelt.

Normál, úszófedeles tartály: eredendően sem pumpa, sem tömlő nem tartozik hozzá, emiatt csak paraffinolaj vagy antiflor tabletta alkalmazása mellett használható.

Melyik a jó választás?

Aki napi rendszerességgel ellenőrizni tudja az erjedés folyamatát, annak azt javasoljuk, hogy tömlős tartályaink valamelyikéből mazsolázgasson.
Más esetben inkább a normál úszófedeles bortartály használatát ajánljuk (kezdők számára tökéletes lehet).