Spóroljon vizet esővíz tartállyal!

9 szeptember 2021
 szeptember 9, 2021
esővíz tartály
Kategória: Blog

Spóroljon vizet esővíz tartállyal!

Vizet az élet minden területén használunk: elfogyasztjuk, mosunk és mosogatunk vele, tisztálkodásra használjuk, lehúzzuk vele a WC-t, vagy éppen öntözünk vele. De ki mondta, hogy mindenre a közműves vízműszolgáltatás keretében biztosított drága ivóvizet kell használni? A globális felmelegedés időszakában fontos, hogy úgy spóroljunk a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal, hogy közben a mindennapi komfortérzetünk ne csökkenjen. Az esővíz tartályok használatával, majd a víz újbóli felhasználásával éppen ezt érjük el.

Az esővízgyűjtő tartályok használata a kertben

Régóta léteznek különböző esővíz tartályok, azonban mára olyan vízgyűjtő tartályokat lehet kapni, amelyek nem csúfítják el a kertet, akár felszín feletti, akár földalatti megoldásokról van szó. Az összegyűlt esővizet az udvaron akár szűrőrendszer nélkül is hasznosíthatjuk öntözésre vagy éppen autómosásra. A mai modern technikának köszönhetően nem kell attól félni, hogy az összegyűjtött esővíz rossz minőségűvé válik, hiszen a műanyag esővíz tartályok rozsdásodás- és szivárgásmentesek, és a víz megfelelő időközönként való cseréjével az algásodás is elkerülhető.

Használja az esővizet háztartásában is!

Az esővíz kevéssé ismert előnye a vezetékes vízzel szemben, hogy lágyabb annál, ugyanakkor semmivel sem tartalmaz több baktériumot. Éppen ezért az esővizet elegendő a falevelektől és egyéb finomabb szennyeződésektől a megfelelő szűrővel megtisztítani, és máris használható a háztartásban, így nemcsak a vízszámla lesz kisebb, de jobban kímélhetők a ruhák is. Természetesen a vezetékes víz teljesen nem váltható ki ilyen módon, de jó, ha az ember egyszerre több lábon áll, és többféle vízforrással fedezi szükségleteit.

Kérdése van esőgyűjtő tartályainkkal kapcsolatban? Keressen minket elérhetőségeinken!

Comments are closed.